Tag kokkehuen på
-det er tid til en altanfest!

androidapplearrowcart-big-outlinecart-fullcheckchef-hatall-gridbullseyelightbulbcircle-mediumcircle-smallclockdownloaddownloadenlargefacebookinstagrammagnifiermenu-arrow-downpointerprintersharestartwitteruser-simpleyoutubescroll-indicator-firescroll-indicator-arrowscroll-indicator-arrowscroll-indicator-arrow
arrow

FEST PÅ ALTANEN? SELVFØLGELIG.

Bor du i byen, så er altanen guld værd. Den kan fungere som en ekstra stue, et sted at reflektere og et sted, hvor man kan få mest muligt ud af solens stråler hver dag. Det er også et godt sted at samle vennerne til en grillfest. Det er nemlig ikke kun dem med have og terrasse, der kan have det sjovt. Med en elgrill fra Weber har du masser af fantastiske muligheder for at holde en dejlig fest på altanen. Vores trin for trin-guide + opskrifter på en femretters tapasmenu (mmm lækkert!) vil gøre festen til en uforglemmelig eftermiddag eller aften. Lad os starte med de tre vigtigste ting:

1. FORBERED MADEN
Alle kokke ved, at tilberedning, eller mise en place på køkkensprog, er en forudsætning for en vellykket middag. Og det er især vigtigt, når du griller. Så lad være med at spilde tid på det, når dine gæster er ankommet. Find i stedet de forskellige ingredienser frem, og tilbered dem så meget som muligt på forhånd. Vores guide giver dig tips til, hvordan du gør det.

2. FORBERED DRIKKEVARERNE
Når gæsterne ankommer, skal de hurtigt have en god drink stukket i hånden. De smager dejligt og skaber en god stemning. Og det samme gælder her som før – forberedelse er alfa og omega. I vores brochure kan du læse mere om to lækre og spændende drinks, der er nemme at forberede, inden dine gæster ankommer.

3. PYNT OP PÅ ALTANEN
Fjern unødvendige ting, ryd op, og arranger møblerne, så der er plads til flere. Resten er op til fantasien, men vores festsæt kan hjælpe dig godt på vej.

Fem tapasretter og to lækre drinks til en vellykket grillaften på altanen!

Som de fleste ved, er tapas en spansk betegnelse for små retter, der er hurtige at tilberede, enkle og velsmagende og ofte også sunde. De er også perfekte, når du skal samle venner og familie til en fest på altanen. Vi har lavet opskrifter på fem tapasretter, som du kan lave på grillen,der er både inspirerende og lækre. Hertil kommer vores to spændende drinks, som også laves med hjælp fra grillen – og så har du den perfekte opskrift på et vellykket altanfest. Og husk, at jo mere du forbereder dig, jo bedre bliver det for dig og dine gæster. Læs mere om det perfekte flow før og under festen. For nu er det snart tid til at tage kokkehuen på.

Køber du råvarerne på indkøbslisten herunder, kan du lave denne lækre opskrift. Tjek dog først i skabet, for du har sikkert allerede mange af ingredienserne i forvejen. Opskriften er beregnet til 5 personer, men kan nemt opskaleres, hvis I bliver flere til middagen.

(5 personer)

Indkøbsliste

2 tomater
2 forkogte majskolber
5 snackpebre
1 frisk ananas
1/2 rødløg
250 g nakkefilet (eller veganske fileter)
250 g hakket oksekød (eller vegansk fars)
100 ml manchego-ost (eller en modnet cheddarost)
3 skiver cheddarost
75 g fetaost
5 små burgerboller
10 små tortillaer
1,5 spsk. æblecidereddike
50 ml mayonnaise
1 dl BBQ-sauce efter smag
3,5 tsk. olivenolie
2 spsk. smeltet smør
0,5 tsk. friske timianblade
1 knivspids chilipulver
1 knivspids cayennepeber
Frisk persille eller frisk koriander
Salt, peber, havsalt

ELOTES – GRILLET MAJS

EN MEXICANSK STREETFOOD-KLASSIKER

Dette er klassisk mexicansk streetfood, der er nemt at grille og helt sikkert vil imponere dine gæster. Du kan hurtigt grille retten og servere den rygende varm direkte fra grillen. Et sjovt twist på den klassiske grillede majs med smør.

Klik her, hvis du vil fortsætte til opskriften!

SNACKPEBER

FYLDT MED FETA

Her er en frisk ret, der ikke kun er nem at lave, men også er superlækker. Peberfrugten har den perfekte størrelse til at grille og kan spises direkte fra grillen, så længe den ikke er for varm. Kunsten er at fylde peberfrugterne med feta, hvorefter du hurtigt griller dem .

Klik her, hvis du vil fortsætte til opskriften!

MINI-TORTILLA

MED GRILLET NAKKEFILET

Vil du spise tacos på fredag, eller er det til en fest? Den elskede ret fungerer godt til alle anledninger og vil helt sikkert være noget, som gæsterne sætter pris på. Du kan tilberede det meste af retten i køkkenet og hurtigt grille en svinekam, som du derpå fordeler i forskellige tortillaer sammen med en lækker tomatsalsa. Så bliver det ikke enklere.

Klik her, hvis du vil fortsætte til opskriften!

MINIBURGERE

ELLER SLIDERS, SOM DE OGSÅ KALDES

Hvem kan ikke lide burgere? I denne ret serveres den i et miniformat, så du har plads i maven til andre skønne retter – eller måske flere burgere. Et andet navn for retten er sliders, og der er en række forskelligt tilbehør, der passer til dem, men her har vi lavet den i sin enkleste form. Uanset hvordan du vælger at lave din, er den en sikker favorit hos gæsterne.

Klik her, hvis du vil fortsætte til opskriften!

GRILLET ANANAS PÅ SPYD

SOM EN PERFEKT AFSLUTNING!

Hvis du ikke har prøvet det her, er det et must som dessert. En lækker grillet ananas betyder, at smagen bliver karamelliseret og løftet og er en perfekt afslutning på en altanfest. Jo længere tid den er på grillen, desto bedre bliver den. En garanteret succes selv blandt børn.

Klik her, hvis du vil fortsætte til opskriften!

MEDITERRANEAN

GIN & TONIC

Det er en klassisk drink, der er enkel og meget populær. Og her får den et twist, der gør den perfekt til at starte altanfesten.

Klik her, hvis du vil fortsætte til opskriften!

GRILLED ”HARD” LEMONADE

MED ELLER UDEN ALKOHOL

Sommerens altanfester nydes bedst med en iskold, grillet limonade, også kendt som Hard Seltzer Lemon. Tilsæt lidt gin eller vodka til en voksenversion.

Klik her, hvis du vil fortsætte til opskriften!

DE SIDSTE VIGTIGE DETALJER!

SØRG FOR, AT DU HAR EN FANTASTISK PLAYLISTE KLAR

Ifølge eksperterne er det ikke nogen nem opgave at sammensætte den perfekte playliste. Der er endda skrevet bøger om emnet, og alle er enige om, at det kan være ganske svært. Men kom nu – hvor svært kan det være? Ja, vi spørger bare. Find noget sommerligt og nemt at lytte til, som alle kan lide. Festen skal hovedsageligt dreje sig om hygge og at spise god mad. Til dig, der mangler inspiration, har vi lavet et forslag.

Gå til Balcony Party-playlisten (link til Spotify)

UDPEG EN PERSON, DER KAN HJÆLPE DIG

Vi har allerede talt om vigtigheden af forberedelse, men som kok ved du, at der under en fest er en række ting, der skal gøres – som regel på samme tid. Derfor er det en god idé at udpege en, der kan hjælpe dig ved grillen, når det skal gøres. Det er også sjovere at finde ud af, hvad der er muligt sammen.

LAV EN TEST PÅ FORHÅND

Tapas spises ikke kun til fester – tværtimod. Det er altid lækkert. Så et rigtig godt tip, når du gør dig klar, er at grille menuen en eller to gange før altanfesten – og smage på resultaterne (nogle gange er livet faktisk fair). Så lærer du alle de forskellige elementer at kende og har fuld kontrol under selve festen. Tip! Lad nogle venner smage resultaterne af dine prøvegrillsessioner på forhånd ved en for-(altan)-fest. Endnu en god grund til at samles omkring grillen.

Held og lykke! Noget siger os, at det bliver en rigtig vellykket altanfest.