Chaussettes de Noël offertes pour les commandes supérieures à 50 € (des restrictions s’appliquent).*
Winterweberen
Tips voor een heerlijke winterbarbecue
Voor Amerikanen en ook voor veel Europeanen is het al jarenlang vanzelfsprekend dat er het hele jaar door buiten gebarbecued wordt. Kou, sneeuw of wind zijn géén probleem. Sterker nog, de elementen dragen bij aan de intense beleving van het barbecueën in de winter. De producten van Weber zijn ideaal om het hele jaar door te gebruiken, dus ook in de winter. De barbecues en buitenkeukens zijn ontwikkeld in de Amerikaanse stad Chicago en zijn door het plaatselijke klimaat met harde wind, kou en sneeuw ontworpen om te voldoen bij extreme weersomstandigheden. De keuze uit hoogwaardig Amerikaans roestvrij staal of porselein geëmailleerd staal waarborgt uitstekend het behoud van temperatuur met gesloten deksel. De barbecue of buitenkeuken is daarnaast eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Alle barbecues en buitenkeukens van Weber kunnen daarom het hele jaar door onder een hoes buiten blijven staan; zo pakt u makkelijk de barbecue erbij om buiten een maaltijd te bereiden. Ook in de winter! Weer of geen weer, het winterweberen is hot!
DE JUISTE BBQ
Helaas is niet elke barbecue geschikt om ’s winters te gebruiken. Een standaard barbecue van dun materiaal zonder een deksel is niet bestand tegen de kou, en daarom ook niet geschikt. De temperatuur van buiten zal de temperatuur in de barbecue namelijk beïnvloeden. Een barbecue met een deksel zoals de Weber Master-Touch wordt nauwelijks beïnvloed door de kou en door gebruik van het deksel heeft u geen last van de weersinvloeden.
WAAR ZET IK HEM NEER?
Zorg, als het even kan, dat u uit de wind staat. Normaal gesproken zorgt de warmte van de barbecue voor een isolatie van de temperatuur binnenin. Wanneer er koude wind op uw Weber blaast is daar geen sprake van, en daarom duurt een barbecue ’s winters ook 2 tot 3 keer langer dan zomers. Daarnaast is het ook fijn als u het zelf niet al te koud krijgt. Het is natuurlijk niet handig om de barbecue direct naast een houten schutting of plastic regenpijp te plaatsen. Barbecueën met sneeuw gaat trouwens prima: zorg wel dat er een pad richting de barbecue is vrijgemaakt zodat u er, zonder uit te glijden, heen kan lopen.
WAT ZIE IK?
’s Winters is het veel eerder donker dan in de zomer, maar u wilt natuurlijk wel zien wat u aan het bereiden bent. Zorg daarom voor voldoende licht. Sommige heaters geven naast warmte ook licht: maak hier gebruik van. Een sfeervolle tuinfakkel staat leuk, maar geeft niet voldoende licht. Doe de tuinverlichting aan of ga in de buurt van een tuinhuisje staan; hier hangt meestal verlichting. Weber heeft ook een aantal handgreepverlichtingen in het assortiment, zodat u eenvoudig in het donker kunt barbecueën.
LEKKER WARM
De barbecue moet absoluut heet genoeg zijn voordat het vlees erop gaat. Hoe u dat checkt? Wanneer u uw hand langer dan 2 seconden op een hoogte van 10 centimeter boven de kolen kan houden, is de barbecue nog niet op temperatuur. Dit geldt trouwens ook in de zomer. Het is ook wel fijn als u zelf warm blijft: Kevlar handschoenen zijn in principe bedoeld om uw handen te beschermen tegen de hitte van de barbecue, maar bieden uitkomst tijdens een winterbarbecue, juist om uw handen warm te houden.
BINNEN OF BUITEN ETEN?
Het lijkt misschien het meest logisch om het eten buiten te bereiden en vervolgens, lekker warm, binnen op te eten. Dat is een prima optie, maar voor een écht wintergevoel kunt u het natuurlijk ook buiten opeten. Wilt u echt flink uitpakken? Zorg dan voor statafels, zet voldoende heaters neer of plaats eventueel een tent. Ligt er veel sneeuw? Dan kunt u hier een bar van bouwen. Het geeft een cool effect en houdt ook de drankjes nog eens lekker koud! Een Fire Place houdt uw gasten lekker warm, en u kunt er nog marshmellows boven roosteren ook.
WAT GAAT EROP?
Eén van de belangrijkste vragen wanneer we gaan barbecueën: wat gaat erop? Aangezien het om een winterbarbecue gaat, mogen er ook lekker winterse gerechten geserveerd worden. Ga voor een lekker kalfsribstuk, rook wat zalm en serveer als dessert een smakelijke appelcrumble met een compote van bessen. Wist u trouwens dat je zelfs glühwein kan bereiden op de barbecue? Als dat niet winters is!